Financiële gids – Van 30 tot 40 jaar

Bij Helder krijgt u een eigen contactpersoon, die u het heldere financiële (in)zicht geeft dat u nodig hebt om met een goed gevoel de juiste beslissingen te nemen. Het uiteindelijke resultaat: u kunt slimmer genieten van uw geld.

Sparen: van maandelijkse reserve naar termijnplan

Een klassieke spaarrekening levert vandaag een negatief reëel rendement op. Mensen zijn dan ook voortdurend op zoek naar veilige alternatieven met een hogere opbrengst. Vermogensplanners gebruiken heel vaak spaarformules om te beleggen, aangezien het uw risico sterk verlaagt vanwege de periodieke stortingen.

Pensioenopbouw met of zonder vennootschap (VAPZ, IPT, PSP, LTS, RIZIV?)

Langzaam maar zeker wordt de dramatische impact van de vergrijzing op de toekomstige pensioenuitkeringen duidelijk. Het lijkt er sterk op dat de – nu al niet bijzonder gulle – pensioenen in de toekomst geenszins zullen stijgen. De wetgever heeft een reeks mogelijkheden toegelaten om zelf fiscaal voordelig een pensioenkapitaal op te bouwen.

Soms kan dit echter een administratief kluwen zijn. Bij Helder centraliseren we al uw polissen in een handige overzichtsmap, die we jaarlijks evalueren om te bepalen of u de uw fiscale ruimte benut én natuurlijk of u nog aan de best mogelijke voorwaarden spaart.

Slimmer genieten, helder advies
Maak nu een afspraak voor financieel advies op maat