Laat een successiescan maken

26 maart 2020 - Thomas Weyts

De voorbije jaren hebben wij vele klanten mogen begeleiden in hun successieplanning. Deze dienstverlening wil Helder nog uitbreiden. U kan op ons een beroep doen voor een successieanalyse en het opmaken van een successieplan. Zodat u kan leven en werken in de wetenschap dat uw successie optimaal geregeld is.

Een successiescan is de beste basis voor gepersonaliseerd advies. Om een vermogensplanning uit te werken is het van belang om te vertrekken van de huidige situatie. Omdat de regels van het huwelijksstelsel voorrang hebben op de regels van het erfrecht, is het bijvoorbeeld van belang om uw huwelijkscontract te analyseren. Veel contracten zijn vandaag verouderd. Een kleine wijziging kan soms een wereld van verschil maken.

Wij brengen in kaart wie welke goederen erft en gaan met u na of dat wel is wat u zelf wil.  

Wat betekent het bijvoorbeeld als de langstlevende het vruchtgebruik erft van de nalatenschap? Hoe wordt dat vruchtgebruik gewaardeerd? Wat als er stiefkinderen zijn?

Uiteraard berekenen wij ook de latente successiekost en brengen wij voor u in kaart hoe uw gezin en de langstlevende er financieel voorstaan bij een plots overlijden van u of uw partner.

Advies in deze materie is maatwerk, afgestemd op uw individuele wensen en verwachtingen. Elke situatie is anders. Misschien heeft u een nieuw samengesteld gezin en bent u op zoek naar een juist evenwicht? Misschien heeft u een zorgenkind? Of een familiale onderneming?

Bij de opmaak van uw successieplan wordt uitgebreid aandacht besteed aan de positie van de langstlevende partner. Zodat de langstlevende verder kan zonder financiële zorgen en met de gewenste controle over het familievermogen.

Heeft u vragen of wenst u advies en begeleiding, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zullen u een helder inzicht geven in uw eigen situatie en u informeren over de planningsmogelijkheden die u heeft. Zodat u met kennis van zaken de juiste keuzes kan maken.