huurgarantie

De huurgarantie: kies voor een zorgeloze investering!

17 oktober 2017 - Natalie Gielissen

Huurgarantie is een subsidie waarmee van de overheid. Met deze subsidie wil men private investeerders stimuleren om meer betaalbare huurwoningen beschikbaar te stellen.

Een unieke en rendabele belegging

U bent zich ongetwijfeld bewust van het tekort aan betaalbare huurwoningen in Vlaanderen. De huurprijzen stijgen door deze schaarste. Voor de vastgoedmarkt is deze trend echter gunstig. Woningen worden steeds meer waard en investeerders zien hun rendement stijgen.

De overheid heeft te weinig budget om het tekort aan betaalbare huurwoningen op korte termijn op te lossen. Daarom zijn er alternatieve maatregelen, zoals subsidies voor mensen die willen beleggen in sociaal vastgoed. Dat biedt voor u een uitgelezen kans om zorgeloos te investeren.

 Stel uw vraag

Waarom zou u beleggen in sociaal vastgoed?

 Beleggen in sociaal vastgoed is een ethische vorm van beleggen. U behaalt niet alleen een mooi rendement op uw investering, maar draagt ook bij aan een betere maatschappij.

Daarnaast is sociaal vastgoed een zorgeloze belegging. De overheid biedt u immers een solide huurgarantie.

De voordelen van huurgarantie 

 1. Stabiel inkomen
  Uw eigendom wordt enkel verhuurd aan professionele partijen. Zij huren het pand voor een periode van 9 tot 27 jaar. Dankzij de huurgarantie ontvangt u tijdens deze jaren elke maand een vast huurbedrag. Zelfs als uw appartement niet verhuurd is of uw huurder niet betaalt ontvangt u het normale maandelijkse bedrag. Zo bent u verzekerd van een stabiel inkomen.
 2. Weinig werk en geen onvoorziene kosten
  Het volledige beheer van het pand wordt voor u geregeld. Als verhuurder staat u enkel in voor de normale slijtage en ouderdomsschade. Eventuele huurschade is steeds contractueel gedekt. U kunt dus op beide oren slapen.
 3. Fiscaal voordeel
  Bij sommige projecten kunt u aanspraak maken op fiscale voordelen. Hierdoor stijgt uw nettorendement. Gaat u renoveren of verbeteringswerken uitvoeren? Ook dan heeft u recht op specifieke premies.

Hoe verdien ik op mijn investering?

Hebt u een eigen inbreng van minimaal 25.000 euro? Dan kunt u investeren in sociaal vastgoed. Het rendement op uw investering bestaat uit verschillende facetten:

 • Huuropbrengst
  De gegarandeerde huuropbrengst is anders voor elk project, maar ligt meestal tussen de 3 en 4 procent.
 • Fiscaal rendement
  Gaat u als particulier belegger een hypothecaire lening aan? Dan komt u in aanmerking voor een vermindering van uw personenbelasting. Daarnaast krijgt u bij sommige projecten een extra korting op de onroerende voorheffing en heeft u recht op bijkomende premies voor renovatie- en verbeteringswerken.
 • Hefboom van een krediet
  De rentetarieven liggen op dit moment erg laag. Dat maakt het interessant om een deel van de aankoopprijs te financieren met een krediet. Uw gegarandeerde huuropbrengst ligt immers een stuk hoger dan de rente die u op een krediet betaalt. Daardoor stijgt het rendement op uw eigen inleg.
 • Meerwaarde
  Vastgoed is bij uitstek een investering op lange termijn. Er is steeds meer vraag naar sociaal vastgoed. Daardoor is een jaarlijkse meerwaarde van gemiddeld 2 tot 3 procent over de komende 15 tot 20 jaar heel realistisch.

Alle voordelen op een rij

 • Verhuurgarantie
 • Gegarandeerde huurinkomsten
 • Fiscale voordelen
 • Geen extra werk of onvoorziene kosten
 • Premies bij renovatie- of verbeteringswerken
 • Potentiële meerwaarde
 • Maatschappelijke impact

Benieuwd naar uw mogelijkheden?

 Overweegt u om te investeren in sociaal vastgoed? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend en verhelderend gesprek. Onze experts bekijken graag met u wat de mogelijkheden zijn. We analyseren uw volledige situatie en staan u bij met concrete adviezen.

 Contacteer ons vandaag nog