Beste beleggingen vergelijken

Beste beleggingen vergelijken: interessante & goede alternatieven

19 april 2018 - Natalie Gielissen

Wat zijn de beste beleggingen? In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt hoeft u om te beleggen niet te beschikken over een groot fortuin. Met 1.000 euro, en zelfs minder, kunt u al aan de slag. In dit artikel sommen we de verschillende mogelijkheden tot beleggen anno 2018 op.

Beleggen in aandelen

Als u een aandeel koopt wordt u voor een deel eigenaar van een bedrijf. Beleggen in individuele aandelen houdt een bepaald risico in, maar kan potentieel ook het grootste rendement opleveren. Uw risicoprofiel zal onder andere bepalen hoeveel u in elk individueel aandeel belegt. Zowel beginners als gevorderden kunnen aandelen kopen en verkopen, en dus delen in de winst.

Beleggen in fondsen

Fondsen kunnen beleggen in aandelen, obligaties, liquiditeiten, vastgoed of een combinatie. Je moet hiervoor geen beleggingsspecialist zijn. Een team van specialisten beheert uw fonds. De beleggingen van een beleggingsfonds zijn gespreid, waardoor je portefeuille veel minder onderhevig is aan slechte resultaten van 1 product.

Beleggen in obligaties

Een obligatie is een lening aan de staat, een onderneming of een instelling met een vastgestelde looptijd. Na de looptijd krijgt u uw geld terug, inclusief rente. Obligaties zijn veiliger dan aandelen, maar het rendement ligt lager.

Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed is een populaire en rendabele strategie om uw kapitaal te vergroten. Er zijn verschillende mogelijkheden: huizen en appartementen, parkeergarages, commerciële gebouwen en kantoren, … Belegt u in een vastgoedfonds? Dan hoeft u niet te beschikken over een groot kapitaal.

Beleggen in goud

Goud is een van de oudste beleggingsvormen die er bestaan. De waarde van goud wordt bepaald door het spel van vraag en aanbod, net als de waarde van andere valuta. Alleen is de goudkoers iets stabieler. Vandaar ook de populariteit van de belegging.

Tijd om te beleggen? Kom er eens over praten met onze experts.