Hoe start ik met investeren in vastgoed?

VASTGOED

Starten

Investeren in vastgoed loont. Toch zijn heel wat mensen bang om de eerste stap te zetten. Geen probleem, want de experts van Helder staan u bij graag met raad en daad. Zo voorkomt u (dure) beginnersfouten en neemt u een vliegende start als vastgoedinvesteerder.

balans

Welk budget heb ik nodig om te investeren in vastgoed?

“Investeren in vastgoed is enkel voor de rijken.” Deze hardnekkige misvatting doet nog steeds de ronde. Nochtans hoeft u helemaal niet te beschikken over een uitzonderlijk vermogen om de eerste stap te zetten. De rente op hypotheekleningen staat namelijk historisch laag, waardoor lenen heel goedkoop is. De aflossingen betaalt u straks met de inkomsten die u uit de verhuur van uw eigendom krijgt.

Het gevolg? Het rendement op uw eigen kapitaal is heel groot. Want met bescheiden eigen middelen realiseert u toch een mooie winst. Dit noemen we het hefboomeffect.

Welke vastgoedbelegging is geschikt voor u?

Vastgoed is erg divers. U kunt beleggen in woningen of appartementen, maar ook in commerciële panden, hotelkamers, studentenflats of zelfs parkeergarages. Een volledig en gedetailleerd overzicht van alle vastgoedtypes, met hun voor- en nadelen, vindt u in onze praktische gids voor de beginnende vastgoedinvesteerder.

Download het e-book hier

Hoe helpt Helder u bij uw vastgoedinvestering?

Hebt u ondanks alle tips toch nog koudwatervrees? Geen probleem. Onze vastgoedspecialisten zijn er om u te helpen. Hun kennis van de beleggings- en financiële wereld is ongeëvenaard. Ze geven u graag advies bij de keuze én aankoop van uw vastgoedinvestering. Bovendien bekijken we uw belegging ook in de ruimere context van uw financiële situatie. Op deze vragen krijgt u zeker een antwoord:

  • Is de spreiding in uw portefeuille tussen roerend en onroerend optimaal?
  • Is het goed om in uw situatie een lening aan te gaan?
  • Welke hefbomen kunnen we toepassen om uw rendement te optimaliseren?
  • Koopt u uw opbrengstvastgoed beter privé of via uw vennootschap?

Neem contact op met onze vastgoedexperts

Slimmer genieten, helder advies
Maak nu een afspraak voor financieel advies op maat