Waarom investeren in vastgoed?

VASTGOED

Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed rendeert. Punt. Het is veiliger dan de beurs en winstgevender dan obligaties. Bovendien biedt een appartement of woning ook zekerheid, bijvoorbeeld voor uw familie of uw oude dag. Bent u klaar om de sprong te wagen?

balans

Investeer in vastgoed en passeer twee keer langs de kassa

Nooit eerder bracht spaargeld zo weinig op. Logisch dus dat u een andere manier zoekt om uw vermogen te beleggen. Met vastgoed pikt u er meteen de meest rendabele uit.

Verhuurt u uw pand? Dan strijkt u huurgeld op. Dat bedrag kunt u gebruiken om uw hypotheek te financieren of om bijkomende investeringen te dragen. Verkoopt u uw eigendom in een latere fase met winst? Dan passeert u een tweede keer langs de kassa.

Factoren die het rendement van uw vastgoedinvestering bepalen

Het rendement van uw vastgoedinvestering is afhankelijk van verschillende factoren.

  1. Vastgoedtype. Kiest u voor residentieel (woningen, appartementen, studentenwoningen, serviceflats) of commercieel vastgoed (winkelpanden, industrie en kantoorruimten)?
  2. Ligging. Idealiter koopt u een pand in een buurt in volle ontwikkeling. Zo profiteert u maximaal van de opwaardering.
  3. Bouwkwaliteit. Een nieuwbouw haalt gemiddeld een hoger rendement dan een pand dat aan renovatie toe is.

Dit is slechts het topje van de ijsberg. Voor een volledig overzicht, verwijzen we u graag door naar onze vastgoedgids ‘Investeren in vastgoed. Helder bekeken’.

Download het e-book hier

Hoe helpt Helder u bij uw vastgoedinvestering?

Bij Helder zijn we gespecialiseerd in persoonlijke financiële begeleiding en vermogensplanning. Wilt u graag investeren in vastgoed? Dan adviseren we u bij de keuze en aankoop. Daarnaast bekijken we uw belegging ook in de ruimere context van uw financiële situatie. Vragen die we voor elke klant beantwoorden zijn:

  • Is de spreiding in uw portefeuille tussen roerend en onroerend optimaal?
  • Is het goed om in uw situatie een lening aan te gaan?
  • Welke hefbomen kunnen we toepassen om uw rendement te optimaliseren?
  • Koopt u uw opbrengstvastgoed beter privé of via uw vennootschap?

Neem contact op met onze vastgoedexperts

Slimmer genieten, helder advies
Maak nu een afspraak voor financieel advies op maat