Waar moet ik op letten als ik wil investeren in vastgoed?

VASTGOED

Advies

Wie belegt in vastgoed moet de markt goed kennen. Bent u niet vertrouwd met de vastgoedwereld? Geen probleem. Bij Helder geven we advies op maat van uw financiële mogelijkheden. We wijzen u op alle valkuilen en geven u nuttige tips zodat u dure beginnersfouten vermijdt.

balans

Beleggen in vastgoed? Hier moet u rekening mee houden:

1. Budget

Uw vermogen speelt uiteraard een rol bij de keuze van uw vastgoed. Maar laat u niet misleiden: ook met een beperkt budget kunt u al aan de slag. Onze financiële experts leggen u precies uit hoe u uw kapitaal optimaal laat renderen.

2. Het vastgoedtype  

Vastgoed is erg divers. Naast residentieel vastgoed kunt u ook investeren in commercieel vastgoed (winkelruimtes, kantoren, …), studentenflats, parkeergarages, hotelkamers en nog veel meer. De keuze die u maakt, hangt af van verschillende factoren: hoeveel tijd u wil stoppen in uw investering, het beoogde rendement, uw toekomstplannen voor uw oude dag, …

3. De locatie

Locatie is allesbepalend voor het rendement van uw investering. Kiest u een locatie met veel potentieel? Dan is de kans erg groot dat de waarde van uw pand de komende jaren de hoogte in zal schieten. Zulke hotspots ontdekken vraagt natuurlijk wel het nodige speurwerk en heel wat ervaring. Een kolfje naar de hand van onze experts!

4. Het rendement

Door te investeren in vastgoed kunt u drie keer winst maken: via huurgelden, door verkoop met meerwaarde en dankzij fiscale voordelen. Onze vastgoedspecialisten leggen het u graag uit.

5. De vastgoedtrends

De vastgoedmarkt is onderhevig aan veranderingen. Schommelende prijzen of wijzigingen in de fiscale wetgeving kunnen uw rendement fnuiken. U moet dus steeds goed op de hoogte zijn. Met de hulp van onze experts is dat gelukkig heel eenvoudig.

Een gedetailleerde bespreking van alle bepalende factoren bij de keuze van een vastgoedinvestering vindt u in onze vastgoedgids.

Download het e-book hier

Beleg in vastgoed met kennis van zaken

Laat u adviseren door onze kenners. Ze geven u graag advies bij de keuze én aankoop van uw vastgoedinvestering. Bovendien bekijken we uw belegging ook in de ruimere context van uw financiële situatie.

Neem contact op met onze vastgoedexperts

Slimmer genieten, helder advies
Maak nu een afspraak voor financieel advies op maat