Levenscyclus van een vastgoedinvestering: van aankoop tot verkoop

VASTGOED

Starten

U wil investeren in vastgoed? Dan is een verkoop met meerwaarde een must. Voor het zover is moet u echter eerst een geschikt pand vinden, een lening afsluiten, een huurder zoeken en de nodige financiële en fiscale voorbereidingen treffen. Maar geen nood: onze experts begeleiden u bij elke stap.

balans

Begeleiding

Wanneer u investeert in vastgoed doorloopt u verschillende fases. Waar u zich ook bevindt, wij zorgen voor een optimale begeleiding.

1) De zoektocht naar vastgoed

Welk type vastgoed u koopt is afhankelijk van verschillende factoren: uw persoonlijke voorkeur, uw vermogen, uw toekomstplannen, de tendensen op de vastgoedmarkt, … In deze fase hebt u een kennersblik nodig. Iemand die het potentieel van een woning, appartement of ander vastgoedtype naar waarde weet te schatten, nu én in de toekomst.

De Helder-specialisten combineren de ervaring van een klassieke makelaar met het inzicht van een beleggingsexpert.

2) De aankoop

Waar moet u op letten voor u het compromis ondertekent? Voldoet de verkoopakte wel aan alle wettelijke voorschriften? En wat zijn de rechten en plichten van koper en verkoper?

Bij Helder geven we op al uw vragen een antwoord, zodat u straks met kennis van zaken aan de onderhandelingstafel aanschuift.

3) De zoektocht naar een huurder

U wilt uw nieuwe eigendom snel laten opbrengen? Dan is het verstandig om uw vastgoed op de huurdersmarkt te zetten.

Onze specialisten kennen de markt op hun duimpje, zodat u in geen tijd een geschikte kandidaat vindt.

4) De zoektocht naar een koper

U wilt uiteraard een zo groot mogelijk rendement. Daarom moet u uw verkoop goed timen. Kennis van de vastgoedmarkt, maar ook tal van andere factoren spelen daarbij een rol.

De vastgoedexperts van Helder vertellen u er graag alles over. Meer weten?

Neem contact op

Slimmer genieten, helder advies
Maak nu een afspraak voor financieel advies op maat